Informace o projektu
Vývoj on-line platformy pro podporu profesního růstu studentů učitelství a učitelů geografie: diagnostický nástroj pro identifikaci pojetí výuky (DiGePo)

Logo poskytovatele
Kód projektu
TL05000033
Období řešení
5/2021 - 6/2023
Investor / Programový rámec / typ projektu
Technologická agentura ČR
Fakulta / Pracoviště MU
Pedagogická fakulta
WWW stránky projektu
https://www.muni.cz/en/research/projects/61128
Klíčová slova
diagnostický nástroj, responzivní webové platforma, pojetí výuky geografie

Cílem projektu je vyvinout diagnostický nástroj na bázi responzivní webové platformy, jenž umožní studentům učitelství a učitelům geografie svépomocí identifikovat vlastní pojetí výuky geografie a následně jim nabídne zpětnou vazbu a oborovědidaktická doporučení pro zkvalitnění výuky. Diagnostický nástroj využívá typologii validovanou na souboru českých učitelů. Diagnostický nástroj reaguje na neuspokojivou kvalitu geografického vzdělávání v Česku a nízkou image geografie u žáků ZŠ a SŠ (ČŠI, 2019). Výstupy projektu budou (a) responzivní webová platforma obsahující diagnostický nástroj a související oborovědidaktická doporučení; (b) souhrnná výzkumná zpráva popisující proces vývoje nástroje (c) série workshopů pro studenty učitelství a učitele geografie.

Výsledky

Výstupy projektu budou (a) responzivní webová platforma obsahující diagnostický nástroj a související oborovědidaktická doporučení; (b) souhrnná výzkumná zpráva popisující proces vývoje nástroje (c) série workshopů pro studenty učitelství a učitele geografie.

Cíle udržitelného rozvoje

Masarykova univerzita se hlásí k cílům udržitelného rozvoje OSN, jejichž záměrem je do roku 2030 zlepšit podmínky a kvalitu života na naší planetě.

Cíl udržitelného rozvoje č.  8 – Důstojná práce a ekonomický růst Cíl udržitelného rozvoje č.  10 – Méně nerovností

Publikace

Počet publikací: 11


Předchozí 1 2 Další

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.