Complex characterization of natural fruit juices

Varování

Publikace nespadá pod Pedagogickou fakultu, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Komplexní charakterizace ovocných šťáv
Autoři

PTÁČEK Petr CHVÁTALOVÁ R. MACUCHOVÁ S. PEKAŘ Miloslav MÁROVÁ Ivana

Rok publikování 2005
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Chemické listy
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Fyzikální chemie a teoretická chemie
Klíčová slova Antimutagenic effects; Antioxidant activity; Testing mikroorganism; fruit and vegetables juices extrakts; Utility foodstuffs
Popis Nejrůznější vnější a vnitřní vlivy působí negativní změny během života jedince. Mezi nejvýznamější patří tzv. volné radikály, způsobující tzv. oxidační stres negativně ovlivňující všechny typy buněk. Cílem práce je výzkum antioxidačních a antimutagenních účinků přírodních ovocných šťáv.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.