Informace o projektu
Zvýšení efektivity výroby a zlepšení bezpečnostních vlastností skel laminovaných ionoplastovou fólií určených pro použití ve stavebnictví

Informace

Projekt nespadá pod Pedagogickou fakultu, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka projektu je na webu muni.cz.
Kód projektu
FW03010109
Období řešení
2/2021 - 12/2022
Investor / Programový rámec / typ projektu
Technologická agentura ČR
Fakulta / Pracoviště MU
Přírodovědecká fakulta
Spolupracující organizace
IKATES, s.r.o.
OGB s.r.o.

Hlavním cílem projektu je vyvinout technologii na zefektivnění výrobního procesu a zlepšení mechanických vlastností vysoce kvalitních bezpečnostních skel pro použití ve stavebnictví laminovaných ionoplastovou fólií SentryGlas. Za tímto účelem bude studována a optimalizována aplikace metody na plazmové čistění a aktivace povrchu skel vyvinutá na KETs Technology Centre CEPLANT a chráněna EP 2033207 společně s účinky plazmového povrchu ionoplastové fólie. IKATES vyvine nové metody potřebné na měření adheze tenkých (< 2 mm) skel k bezpečnostní fólii s ní spojených mechanických vlastnosti tenkých laminovaných skel. Na urychlení transferu vyvinuté technologie do výrobního procesu v OGB je cílem projektu i konstrukce odpovídajícího funkčního prototypu na aktivaci povrchu skel do rozměru 2 x 1 m.

Publikace

Počet publikací: 8


Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.