Informace o projektu
Výzkum životních zkušeností osob s neurovývojovým postižením a jejich rodin se zaměřením na ranou intervenci, edukacii a sociální inkluzi (VZZNeuro)

Kód projektu
MUNI/A/1187/2017
Období řešení
1/2018 - 12/2018
Investor / Programový rámec / typ projektu
Masarykova univerzita
Fakulta / Pracoviště MU
Pedagogická fakulta
WWW stránky projektu
http://www.hovoryozdravi.cz
Klíčová slova
autismus, péče, pečovatel, vzdělávání, sociální péče, neurovývojové postižení, zátěž, coping, rodina, podpora, raná péče

Projekt představuje nový směr v metodologickém uchopení otázek týkajících se konceptualizace zdravotního postižení, které jsou rozpracovávány v dizertačních výzkumech studentů DSP Speciální pedagogika a magisterských pracech. Cílem projektu je ukotvit výzkumné techniky a metody videorozohvorů a tematické analýzy dat. Dílčím cílem projektu je analýza zkušeností osob s postižením nebo onemocněním a jejich rodinných příslušníků a ověřit možnosti jejího využití při výzkumu otázek týkajících se rané intervence, edukace a sociální participace osob s neurovývojovým postižením (zejména poruch autistického spektra) a jejich rodin. Projekt je směřován jak do základního výzkumu (metodologického) tak do aplikace v rámci provedení výzkumné sondy u konkrétní cílové skupiny. Výsledky projektu budou publikovány v odborných časopisech.

Výsledky

prezentace na konferenci, odborný text, modul na webových stránkách projektu DIPEx (česká verze)

Publikace

Počet publikací: 1


Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.