Isolation of PCR-ready DNA from dairy products.
| Název česky | Izolace DNA z mléčných výrobků v kvalitě pro PCR . |
|---|---|
| Autoři | |
| Rok publikování | 2004 |
| Druh | Článek ve sborníku |
| Konference | New perspectives of probiotics |
| Fakulta / Pracoviště MU | |
| Citace | |
| Obor | Mikrobiologie, virologie |
| Klíčová slova | PCR; magnetic particles; dairy products; Bifidobacterium; Lactobacillus |
| Popis | Magnetické neporézní P(HEMA-co-EDMA), P(HEMA-co-GMA)a PGMA mikročástice,pokryté karboxylovými skupinami, byly použity pro izolaci DNA z mléčných výrobků. Při optimalizaci adsorbce DNA byly použity různé koncentrace PEG a chloridu sodného. Vyvinutý postup byl použit při identifikaciprobiotických kmenú bakterií rodu Bifidobacterium a Lactobacillus v mléčných výrobcích. |
| Související projekty: |