Fyziologie výživy, pivo a filozofická antropologie : Jacob Moleschott a Ludwig Feuerbach
| Autoři | |
|---|---|
| Rok publikování | 2023 |
| Druh | Článek v odborném periodiku |
| Časopis / Zdroj | Studia historica Brunensia |
| Fakulta / Pracoviště MU | |
| Citace | |
| www | https://hdl.handle.net/11222.digilib/digilib.79228 |
| Doi | https://doi.org/10.5817/SHB2023-2-7 |
| Klíčová slova | nutrition; physiology; dietetics; beer; philosophical anthropology; nutritional physiology; Moleschott; Feuerbach |
| Popis | Text představuje souvislost mezi a) vědeckou analýzou složení potravin (včetně piva) a jejich vlivu na člověka, kterou předložil ve druhé polovině 19. stol. lékař a fyziolog Jacob Moleschott; a b) snahou učinit z těchto poznatků empirickou bázi materialistické verze filozofické antropologie, kterou předložil filozof a antropolog Ludwig Feuerbach. |
| Související projekty: |