The Importance of Health Education and its Internationalization for Development of Sustainable Competences: International Project in Curriculum Development and Implementation

Název česky Důležitost výchovy ke zdraví a její internacionalizace pro vývoj udržitelných kompetencí: mezinárodní projekt internacionalizace kurikula.
Autoři

JANÍK Zdeněk

Rok publikování 2021
Druh Vyžádané přednášky
Fakulta / Pracoviště MU

Pedagogická fakulta

Citace
Popis Výchova ke zdraví je jedna z klíčových disciplín pro hledání řešení globální výzvám – chudoba, šíření infekčních chorob, hladomor, blahobyt a neudržitelnost životního prostředí. Snižování energetické závislosti a uhlíkové stopy, rozvoj udržitelných kompetencí a změny v chování, stravovacích návycích a v životním stylu lze dosahovat díky interdisciplinárním přístupům a internacionalizaci výchovy ke zdraví. Tato úvodní přednáška konference Život ve zdraví 21 představuje návrh mezinárodního projektu s cílem implementovat inovativní, holistické a interdisciplinární přístupy ve výuce na vysokých školách vedoucí k rozvoji průřezových a udržitelných kompetencí studentů a jejich uplatnitelnosti na lokálních i globálních pracovních trzích. Cílem je také rozvíjet globální a interkulturní kompetence studentů za plného využít online a hybridních metod učení (Collaborative Online International Learning).

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.