Manuál pro školní jídelny. Metodická pomůcka pro realizaci projektu "Zdravá školní jídelna"
| Autoři | |
|---|---|
| Rok publikování | 2017 |
| Druh | Učební texty, pomůcky |
| Fakulta / Pracoviště MU | |
| Citace | |
| Popis | Publikace je ucelenou metodickou pomůckou pro realizaci projektu "Zdravá školní jídelna". Cílem projektu je zvýšení pestrosti a nutriční hodnoty pokrmů podávaných v rámci školního stravování. Současně se snaží edukovat a metodický vést personál školních jídelen v zavádění cílených změn. Projekt staví na třech pilířích: 1. vzdělaný personál školní jídelny, 2. informovaný (edukovaný) strávník, 3. motivující pedagog a vedení školy. Snaží se o propojení činnosti školní jídelny a školy při zvyšování nutriční gramotnosti dětí a formování správných stravovacích návyků, které mají vliv na zdraví a potenciál přetrvat po celý život. |