Inventory and analysis of promising curriculum, pedagogy and social climate interventions tackling inequalities.

Logo poskytovatele
Název česky Souhrn a analýza úspěšných a slibných kurikul, pedagogiky a intervencí v oblasti sociálního klimatu, zabývajících se nerovnostmi.
Autoři

AGUIAR Cecília OBROVSKÁ Jana SILVA Carla Sofia LENHARTOVÁ Zuzana GUERRA Rita BORGES RODRIGUES Ricardo RIBEIRO Luísa PASTORI Giulia OBROVSKÁ Jana SZABÓ LENHARTOVÁ Zuzana

Rok publikování 2017
Druh Přehledové a vzdělávací texty
Fakulta / Pracoviště MU

Pedagogická fakulta

Citace
Popis V této zprávě identifikujeme, popisujeme a kriticky analyzujeme úspěšné a slibné intervence, používané v osmi evropských zemích, které se zaměřují na vyrovnávání sociální a vzdělávací nerovnosti prostřednictvím učebních osnov, pedagogiky a sociálního klimatu školy. Konkrétně jsme provedli soupis úspěšných a slibných intervencí v rámci třídních a školních mikrosystémů, jejichž cílem je podporovat rovnost ve vzdělání a pocit přináležitosti u imigrantů, Romů a dětí z nízkopříjmových rodin, které navštěvují předškolní a školní vzdělávací organizace v České republice, Anglii, Německu, Řecku, Itálii, Nizozemsku, Polsku a Portugalsku. Jana Obrovská a Zuzana Lenhartová jsou přispívajícími autorkami.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.