Tvorba a struktura elektronického nástroje Videoweb tělesné výchovy

Varování

Publikace nespadá pod Pedagogickou fakultu, ale pod Fakultu sportovních studií. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

VALKOUNOVÁ Eva

Rok publikování 2016
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Studia sportiva
Fakulta / Pracoviště MU

Fakulta sportovních studií

Citace
Obor Pedagogika a školství
Klíčová slova e-learning; videorecordings analysis; Videoweb PE; videosekvences; videocases; diagnostic competence; physical education teacher; feedback;
Popis Náš příspěvek popisuje tvorbu a strukturu elektronického učebního a výzkumného nástroje s názvem Videoweb tělesné výchovy (Videoweb TV), který je založen na analýze videozáznamů. Videoweb TV slouží k zjišťování a rozvíjení diagnostické kompetence u budoucích učitelů tělesné výchovy sekundárního vzdělávání. Příspěvek se také zabývá evaluačním výzkumným šetřením zaměřeným na zpětnou vazbu od studentů Fakulty sportovních studií Masarykovy univerzity (FSpS MU), kteří měli možnost s Videowebem TV pracovat. Provedením evaluačního výzkumného šetření jsme zjistili, že studenti Videoweb TV hodnotili jako velmi přínosný učební materiál. Na základě zjištěných údajů z výsledků evaluačního šetření byla nastíněna doporučení, na jejichž základě je možné provést optimalizaci Videowebu TV pro jeho budoucí využití.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.