Promýšlet Evropu dvacátého století: Proměny hranic

Varování

Publikace nespadá pod Pedagogickou fakultu, ale pod Filozofickou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

POKORNÁ KORYTAROVÁ Lenka CIMALA Petr POKORNÝ Jiří SVOBODA Petr BYSTRIANSKÁ Věra HAVÁČ Ondřej HRABCOVÁ Jana HROMEK Martin KADLEC Jaroslav MUSILOVÁ Jana ŘEHÁKOVÁ Alexandra

Rok publikování 2013
Druh Uspořádání konference
Fakulta / Pracoviště MU

Filozofická fakulta

Citace
Popis Druhý ročník konference Promýšlet Evropu dvacátého století, který se uskutečnil 10. a 11. dubna 2013 a nesl podtitul Proměny hranic, navazuje na předchozí setkání doktorských studentů a mladých vědeckých pracovníků zabývajících se evropskými dějinami dvacátého století. Zazněly zde příspěvky zaměřené nejen na posuny hranic mezi státy či mezi rozsáhlejšími celky v geopolitické či mezinárodní rovině, ale i ty, které sledovaly proměny hranic na sociálně-hospodářské nebo kulturní úrovni. Proměnami hranic se rozumí jejich vznik a zánik, posouvání, překonávání a celkově fenomén proměnlivosti hranic, který se odrazil v samotném vnímání hranic. To vše v mezinárodním rozměru a mezinárodních souvislostech.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.