Zakladatelské období cukrovarnictví na Moravě a ve Slezsku do hospodářské krize v roce 1873
| Autoři | |
|---|---|
| Rok publikování | 2012 |
| Druh | Článek v odborném periodiku |
| Časopis / Zdroj | Sborník prací Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity, řada společenských věd |
| Fakulta / Pracoviště MU | |
| Citace | |
| Obor | Dějiny |
| Klíčová slova | sugar industry; sugar; businessman; sugar refineries; farmers sugar; sugar beet |
| Přiložené soubory | |
| Popis | Největším vývozním artiklem průmyslu na Moravě a ve Slezsku během 19. století se stalo cukrovarnictví reprezentované cukrem z cukrové řepy. Výzkumná studie přibližuje proces tří vývojových fází tohoto procesu od 30. let 19. století do roku 1873, kdy nastal v habsurské monarchii pokles tohoto druhu podnikání. Studie vznikla na základě studia archivních dokumentů. |
| Související projekty: |