Project information
Practical psychology and communication (Prak. Psych)

Project Identification
MUNI/CORE/0772/2022
Project Period
7/2022 - 6/2023
Investor / Pogramme / Project type
Masaryk University
MU Faculty or unit
Faculty of Education

Cílem navrhovaného předmětu je teoretický i praktický rozvoj mezilidských kompetencí, sebepoznání a kultivace umění vzájemného dorozumění se. To vše díky důrazu na schopnost formulovat svou myšlenku, rozpoznání vlastních stereotypů a představ o světě, schopnosti uvědomění si a následné komunikace emocí a potřeb svých i druhých.
Právě uvědomění si a následné pochopení vlastních emocí, myšlenek i motivací a otevřenost se zvědavostí k záměrům a myšlenkám druhých, pomáhá vytvářet prostředí oboustranného respektu, v jehož rámci se mohou aktéři svobodně rozhodovat a hledat možnosti dohody a konsenzu založené na vzájemném porozumění.
Tyto dovednosti jsou užitečné nejen v osobním životě, ale čím dál více potřebné i v rámci týmových spoluprácích a interdisciplinárních týmech, v nichž se často potkávají lidé z různých prostředí, s jinými zkušenostmi a mnohdy i odlišnými způsoby vyjadřování a náhledech na svět. Zkušenosti nabrané v předmětu tak mohou sloužit jako základní stavební kameny pro mosty spojující odlišné světy.

You are running an old browser version. We recommend updating your browser to its latest version.