Project information
Vývojové tendence německého jazyka a německé literatury v kontextu moderního germanistického výzkumu (Germanistický výzkum)

Information

This project doesn't include Faculty of Education. It includes Faculty of Arts. Official project website can be found on muni.cz.

Projekt je zaměřen na podporu doktorských a vybraných magisterských studentů. Cílem je jejich účelné zapojení do badatelských, pokud možno projektově koncipovaných aktivit pracoviště. Díky tomuto zapojení se pracoviště lépe profiluje na poli germanistického výzkumu v domácím i mezinárodním měřítku. Studující v doktorandských programech jsou podpořeni tím, že mohou lépe participovat na seminářích, workshopech a konferencích, pořádaných společně s ostatními germanistickými katedrami v ČR; krom toho mohou tato setkání spolupořádat a podílet se na vydávání odborných výstupů z těchto akcí. Díky projektovým prostředkům lze tak lépe budovat a udržovat domácí i mezinárodní síť partnerských germanistických pracovišť, která je je pro profilaci a konkurenceschopnost doktorského studia nezbytná. Jedním z efektů je tak celkové zkvalitnění studia v doktorském i magisterském stupni, což se promítá do vyšší úrovně disertačních i magisterských diplomových prací. U obou podporovaných stupňů studia se tím zvyšuje jak konkurenceschopnost absolventů ÚGNN, tak integrace nadprůměrných magisterských a doktorských studentů do badatelských struktur a programů, na nichž ústav participuje.

Publications

Total number of publications: 36


Previous 1 2 3 4 Next

You are running an old browser version. We recommend updating your browser to its latest version.