Jak vytvořit aktualitu nebo článek na webu pracoviště (v Umbraco)

Tereza Kořínková Organizační komunikace Profesní zapojení tutorial

Bez popisku

Masarykova Univerzita má vlastní redakční systém Umbraco, na kterém fungují všechny weby univerzity. Jako členové určitého pracoviště máte možnost web upravovat. Možná se ale necítíte na to, abyste zasahovali do webu jako celku. To co je však výsostně užitečné snad pro každého, a zároveň jednoduché, je vkládání aktualit a článků. Můžete tedy zveřejnit konferenci, vydání nové publikace, tipy pro studenty.

Příklad, jak může vypadat seznam aktualit, lze vidět na hlavní stránce pedagogické fakulty. Můžete se tedy podívat, jak je takový článek tvořen a jaké prvky obsahuje.

Bez popisku

Jak jednoduše vytvořit aktualitu nebo článek?

Jak na pokročilejší práci v Umbraco?

Všechny důležité informace a aktuality naleznete na stránkách Ústavu výpočetní techniky - Web Centrum. Pro nové uživatele je k dispozici video tutorial, pomocí kterého se zorientujete v celém systému a naučíte se používat základní prvky jako text, obrázek apod.

Filozofická fakulta zároveň vytvořila velmi přehledný návod, jak jednotlivé prvky tvořit, spolu se slovníčkem pojmů. Pokud tedy budete potřebovat s něčím pomoci, je dobré umět jednotlivé věci správně pojmenovat. I pro články/aktuality jsou zde záložky - č. 10, 19, 22.

Jak si poradit s designem?

Co se týče vizuální stránky, v celém systému je nastaven jednotný vizuální styl, pro jednotnou prezentaci univerzity. Je tu tedy jistá omezenost, je však zároveň výhodou, pokud se v designu příliš neorientujete. Pomocnou rukou ve výběru barvy ke konkrétní fakultě, použití loga apod. je opět web Šablony jednotného vizuálního stylu.

Pokud byste si i tak stále nevěděli rady a řešili konkrétní problém, můžete se obrátit přímo na Webcentrum.


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info