Jak vytvořit nástěnku v Trello

Tereza Kořínková Profesní spolupráce Profesní zapojení tutorial

Bez popisku

Proč používat Trello je už zřejmé. Pomáhá nám organizovat náš život a zároveň spolupracovat s ostatními. Ať už se jedná soukromé nebo profesní záležitosti jako jsou projekty, kurzy nebo jen náročný týden, kde je mnoho úkolů. Jak ale začít?

Přihlášení/Registrace

Pokud zde ještě nemáte vlastní účet, je nutné si jej založit. Základní verze je zdarma, premium pak již vyžaduje poplatek. Pro vzdělávací instituce je poplatek s 50% slevou, pro její uplatnění je nutné kontaktovat podporu. S verzí zdarma si ale pro začátek určitě vystačíte.

Bez popisku

Zjištění základních funkcí

Nástroj je založen na systému nástěnky, kde tvoříme jednotlivé buňky (ať už jsou to úkoly, myšlenky, podněty), které seskupujeme do tematických sloupců. 

Trello poskytuje seznámení s tímto nástrojem na svém webu Trello Guides, kde se dozví důležité informace jak nováček, tak pokročilý, pro které jsou zde tipy a triky. Pokud by se Vám nechtělo tento návod číst, mají k dispozici YouTube kanál s videi. První základní seznámení, co se kde nachází a k čemu co slouží naleznete ve videu níže.

Výběr šablony

Když už víte, jak s nástrojem pracovat, rozhodli jste se, že si nástěnku založíte, vyvstane vám nejspíš otázka, jakou strukturu by vlastně měla mít - jaké sloupce by měla obsahovat. Pokud nemáte jasnou představu, můžete použít šablony.

Bez popisku

Je zde k dispozici hned několik kategorií, podle charakteru Vaší nástěnky. Šablona Vám tak nastaví základní sloupce a buňky, které nejspíš budete potřebovat. Jejich přesně dodržení ale není nutné a můžete si je libovolně přejmenovat, přidat nebo smazat.

Bez popisku

Sdílení

V Trello je jedním ze základních pilířů spolupráce. Své nástěnky můžete vytvořit v několika režimech - soukromá, pracovní prostor, organizace, veřejná. Pokud chcete nástěnku sdílet s kolegy a pracovat tak na společném projektu, klikněte na tlačítko Pozvat, odkud je můžete přidávat. Pokud vaši kolegové zde účet nemají, můžete je pozvat pomocí emailu, přes který si následně účet založí a přidají se k Vám.

Bez popisku
Bez popisku

Spolupráce ale může být ještě podrobnější, tedy že ke každému konkrétnímu úkolu lze připnout kolegu, který jej má vykonat. Příkladem zde může být nástěnka k tomuto kurzu.

Bez popisku

Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info