Jak vytvořit jednoduchý obrázek či schéma v Canvě

4. 8. 2021 Tereza Kořínková tutorial

Bez popisku

Canva je grafický editor, který má opravdu velmi široké uplatnění, od obyčejného plakátu nebo pozvánky přes CV po návrhy příspěvků na sociálních sítích.

Proč je dobré umět tento nástroj ovládat?

Vizuální materiál je v dnešní době už samozřejmostí. Ať už si píšeme vlastní blog, přidáváme aktuality na školní web, tvoříme kurz a k němu studijní materiály nebo pořádáme akci, ke které potřebujeme odpovídající PR. 

Tvořit tohle všechno v malování, Wordu nebo jiném programu sloužícímu k odlišným účelům, je nejen nepraktické, ale také nemáme moc šanci vytvořit designově kvalitní materiál. Pokud tedy nejsme odborníci na grafiku a design, nepoužíváme specializované programy, je tu pro nás nejjednodušší cesta – Canva.

Co všechno mi Canva nabídne?

  1. základní verzi zdarma, se kterou si v pohodě vystačíte
  2. spolupráci na projektu s kolegou
  3. velkou banku obrázků a fotek zdarma bez licence
  4. širokou paletu typů grafik - plakát, úvodní obrázek na blog,...
  5. stovky hotových šablon, které ušetří čas s designem
  6. tvorbu vizuálně atraktivních prezentací a její přímé sdílení... a mnoho dalšího

Jak se naučit s Canvou pracovat?

Na YouTube naleznete mnoho instruktážních videí jak v českém, tak anglickém jazyce. Doporučuji sérii 8 videií z kanálu Davida Šeteka - Hackni svou budoucnost, kde srozumitelně a jednoduše vysvětluje práci od samotné registrace až po publikování.

První dvě videa jdou po úplných základech, slouží k letmému seznámení s Canvou. Následně můžete shlédnout i další, a získat tak všechny podrobné tipy nebo si nástrojem můžete projít sami a učit se vaší vlastní zkušeností.

Další videa


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info