Interaktivní materiály ve FeedbackFruits

Tereza Kořínková tutorial

Bez popisku

Dalšími zajímavými prvky do samotné výuky jsou interaktivní materiály, do kterých je možné vkládat otázky a diskuzní fóra a zapojit tak studenty více do čtení/poslouchání studijního materiálu.

Dokumenty, videa, audia

Všechny tři artefakty mají stejný princip, pouze se mění jeho typ. Do všech přidáváme otázky, jak uzavřené s jednou možnou odpovědí, více odpověďmi, tak otevřené (také s možností správné odpovědi). Mimo to lze přidávat také diskuzní fóra.

Velkým plusem je možnost uzamčení dalších průchodu dokumentem/videem/audionahrávkou dokud student neodpoví na otázku nebo nepřidá komentář. Stejně jako u hodnocení je k dispozici variabilita nastavení viditelností, anonymity, časového ohraničení apod. 

K dispozici jsou dva návody. V mém návodu najdete rychlé základní nastavení materiálu pro začátečníky v MS Teams, ve druhém videu z oficiálního kanálu vám ukážou nastavení na již zpracovaném dokumentu, kde je možné vidět i výsledné statistiky - odpovědi, komentáře, zapojení studentů.

Anotování dokumentů

Speciálním nástrojem je možnost společného anotování, třídění informací v dokumentu a komentování a to jak učitelem, tak studentem. Příjemné je barevné rozlišení různých typů témat, které může učitel sám tvořit.


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info