Katedra výtvarné výchovy Pedagogické fakulty
Masarykova univerzita, Poříčí 7, Brno

Studijní informace

2022! Bienále! Benátky!

Navštivte zásadní přehlídku současného umění! Pořádanou v prostředí města, které je samo o sobě kulturním monumentem!

Nejdůležitějším cílem zájezdu je návštěva 59. Benátského bienále (23. 4.-27. 11. 2022), jedné z nejvýznamnějších přehlídek současného světového umění. Vedle samostatných prezentací jednotlivých zemí (pavilóny v Giardini i různé paláce ve městě) nabízí Arsenale a Italský pavilon hlavní tematickou výstavu „The Milk of Dreams“, připravenou kurátorkou Cecilií Alemani. Ta se zabývá dnes velmi palčivými problémy vztahů lidí k vlastním tělům, technologiím, mimolidským entitám a Zemi. Uměním ale žije celé město a koná se zde řada dalších výstav (Marlene Dumasv Pallazzo Grassi, Anish Kapoor v dell´Academia, Rony Plesl v Chiesa di S. Maria…). Uměleckým a architektonickým klenotem je samozřejmě celé město na laguně, kde můžete běžně zakopnut o dobře známá jména dějin umění (Tizian, Palladio, Veronese, Tintoretto…).

Termín: 7.–11. září 2022
Cena: 4490 Kč

Program:
1. den: Odjezd z Brna ve večerních hodinách (bude upřesněno) přes Rakousko do Itálie. 
2. den: V ranních hodinách příjezd na odstavné parkoviště u Benátek. Cesta vlakem do Benátek na nádraží Venezia Santa Lucia. Celodenní volný program v Benátkách. Navečer návrat vlakem k autobusu a přejezd na ubytování v letovisku Lido di Jesolo, nocleh.
3. den: Po snídani odjezd do přístaviště Punta Sabbioni, odtud vaporettem do Benátek, celodenní prohlídka města nebo návštěva Bienále. Navečer návrat na ubytování v letovisku Lido di Jesolo, nocleh. Návrat do hotelu dle počasí.
4. den: Po snídani odjezd k přístavišti, odtud vaporettem do Benátek, celodenní prohlídka města nebo návštěva Bienále. Možnost využít dvoudenní jízdenku k prohlídce ostrovů v Benátské laguně – Murano, Burano, Torcello, případně Lido di Venezia. Večer návrat lodí do Punta Sabbioni, odjezd, noční jízda Rakouskem se zdravotními zastávkami.
5. den: V časných ranních hodinách příjezd do Brna.

Cena zahrnuje: dopravu luxusním autokarem, 2x ubytování se snídaní v hotelu *** ve vícelůžkových pokojích, pojištění CK proti úpadku.
Cena nezahrnuje: vstupy do objektů, zpáteční jízdné na vlak 1. den cca 5 €, jízdy vaporettem (1 jízda 8 €, celodenní lístek (24 hodin) 20 €, dvoudenní (48 hodin) 30 €), komplexní pojištění (27 Kč/den).
Orientační ceny vstupů: vstup na Bienále 15,5/18,5 €, vstupy do kostelů od 4 €, Academia 2/12 € 
Příplatek za dvoulůžkový pokoj 420 Kč na osobu, příplatek za jednolůžkový pokoj 730 Kč na osobu.

Podmínkou uskutečnění zájezdu je 40 přihlášených osob.

Přihlásit se na zájezd “Benátky – Bienále 2022” je možné do 30. května 2022 těmito způsoby:
1. Osobně v CK Čebus na Běhounské ulici 19 v Brně v pracovní dny mezi 9. a 17.00. Minimální záloha 1.000 Kč. Doplatek nejpozději 14 dní před odjezdem, tj. 25. srpna.
2. Vyplnit a poslat přihlášku na www.cebus.cz odkaz https://www.cebus.cz/dokumenty/prihlaska/ a následně Vám e-mailem přijde potvrzení s číslem účtu a variabilním symbolem pro platbu převodem. Jako název zájezdu prosím vyplňte “Benátky – Bienále 2022”.

Tel: 545 217 898 – info@cebus – www.cebus.cz

Zájezd pořádá Katedra výtvarné výchovy PdF MU. Těší se na Vás Ondřej Navrátil.

Mapa stránekHomepage >   Studijní informace >   2022! Bienále! Benátky!

e-galerie
BAW2024