Literatura



Použitá literatura:


Peňázová H.: Vitamín C – pohled do historie. Chemický občasník 5, 37-39, Paido, Brno 1997.

Fragner J. a kol.: Vitaminy. Jejich chemie a biochemie I. s. 15-17, NČSAV, Praha 1961.

Fragner J. a kol.: Vitaminy. Jejich chemie a biochemie II. s. 690-691, NČSAV, Praha 1961.

Kulhánek M.: Vitamin C v současnosti: Technologie a biologické aktivity. Chemické listy 85, 598–613 (1991).

Schreiber V.: Vitaminy. Kdy – jak – proč – kolik. s. 14-16, s. 63-68. Nakladatelství H&H, Jinočany 1993.


Bendich A. et al.: Adv. in Free Radical Biol. Med., 2., 419, 1986.

Cameron E. et al.: Cancer Res., 39, 663, 1979.

Ginter E.: Čs. Gastroent. Výž., 36/3-4, 206, 1982.

Hanck A.: Ascorbic acid and cancer. In: Vitamin and Cancor – Human Cancer Prevention by Vitamins and Micronutrients. The Humana Press, Inc., Clinton, 1985.

Kušiak J., Štiková O.: Výživa lidu, 1, 4., 1988.

Sauberlich H. S.: Ascorbic acid. In: Present Knowledge in Nutrition. The Nutrition Foundation, Inc., Washington, 1984.

Stratil P.: abc zdravé výživy. 1. díl. Brno, 1993.

Strmiska F. a kol.: Poživatinové tabulky. Výzkumný ústav potravinársky. Bratislava, 1984.

Wills R. B. et al.: J. Agricult, Food Chem., 32, 836, 1984.

Wolf A.: Hygiena výživy. Avicenum Praha, 1985.


[6] Sbírka zákonů České republiky č. 293/1997, Částka 98, Ročník 1997.

[7] Sbírka zákonů České republiky č. 298/1997, Částka 99, Ročník 1997.

[8] Sbírka zákonů České republiky č. 336/1997, Částka 111, Ročník 1997.


Sichová L.: Diplomová práce. Katedra chemie, PdF MU, Brno 2004.


[38] Remedia, Kompendium 2. vydání, Léčiva, Panax 1997.