Živočišná výroba
I. - úvodní informace | |
---|---|
Název: |
Živočišná výroba
|
Předmět: |
Zeměpis
|
Autor: |
Marcela Kramolišová
|
Věková skupina: |
Všechny věkové skupiny
|
Přílohy | |
Příprava neobsahuje přílohy. |
II. - cíle a ověření | |
---|---|
Obsahové cíle a ověření: |
|
Jazykové cíle a ověření: |
|
III. - strategie, učební pomůcky | |
---|---|
Učební strategie: |
|
Učební pomůcky: |
učebnice, atlas
|
Popis hodiny |
---|
Úvod |
- uvedení tématu: co zahrnuje žvočišná výroba |
Hlavní část |
- typy živočišné výroby: extenzivní typ - kočovný, transhumace, moderní chov, intenzivní typ - výdojný chov alpského typu, intenzivní stájový chov, moderní stájový chov, uvedení anglických výrazů - práce s atlasem (zaměření živočišné výroby v jednotlivých regionech a státech světa) - diskuze o současných problémech živočišné výroby (nemoci, nízké výkupní ceny, biochov, úroveň prodeje produktů, atd...) |
Závěr |
- zopakování slovíček a důležitých informací na konci hodiny (písemné opakování anglických výrazů) |