Stolování
I. - úvodní informace | |
---|---|
Název: |
Stolování
|
Předmět: |
Pracovní vyučování
|
Autor: |
Zdeňka Nechvátalová
|
Věková skupina: |
Od: 13 Do: 16
|
Přílohy | |
II. - cíle a ověření | |
---|---|
Obsahové cíle a ověření: |
|
Jazykové cíle a ověření: |
|
III. - strategie, učební pomůcky | |
---|---|
Učební strategie: |
|
Učební pomůcky: |
prostírání, příbory, sklenice, talíře, ubrousky atd.
|
Popis hodiny |
---|
Úvod |
Pozdrav v českém i anglickém jazyce Organizační záležitosti Seznámení s činností a cílem hodiny |
Hlavní část |
Během hlavní části si žáci dělají návrhy možností přípravy stolu - po celou dobu učitelka využívá anglické slovní zásoby, nejdříve i v českém jazyce, pak už jen v angličtině. Každá skupina má za úkol nazdobit svůj stůj na téma, které si sami vymyslí. Při tom však musí zachovat základní pravidla stolování. Žáci mají možnost přijít poradit se v průběhu své činnosti za svým učitelem. Při skupinové práci je možné zjistit, zda anglickým pojmům žáci rozumí, či ne. |
Závěr |
Vyhodnocení nejlepší skupiny, zopakování anglických pojmů, závěr hodiny, úklid, rozloučení. |
Slovní zásoba | ||||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|