Závěrečný úklid kuchyně
I. - úvodní informace | |
---|---|
Název: |
Závěrečný úklid kuchyně
|
Předmět: |
Pracovní vyučování
|
Autor: |
Zdeňka Nechvátalová
|
Věková skupina: |
Od: 12 Do: 16
|
Přílohy | |
Příprava neobsahuje přílohy. |
II. - cíle a ověření | |
---|---|
Obsahové cíle a ověření: |
|
Jazykové cíle a ověření: |
|
III. - strategie, učební pomůcky | |
---|---|
Učební strategie: |
|
Učební pomůcky: |
kýble, hadr na zem, voda, čistící prostředky, houbičky, utěrky...
|
Popis hodiny |
---|
Úvod |
Pozdrav - anglicky, česky Prezence Seznámení s průběhem hodiny |
Hlavní část |
Po vlastním vysvětlení úkolu učitel seznámí žáky s anglickými pokyny typu - "Umyj zem" - žáci mají na stanovištích tabulky s anglickými i českými popiskami, tzn. by měli vědět, co mají na kterém stanovišti dělat. Učitel chodí mezi skupinami žáků a popř. radí. |
Závěr |
Na zopakování nové anglické slovní zásoby a slovních vazeb si zahrají žáci s kartami pexeso - anglický a český pojem k sobě, tak učitel ověří, zda si nová slovíčka zapamatovali. Následuje zhodnocení práce a rozloučení, konec hodiny. |