Slavnostní oběd
I. - úvodní informace | |
---|---|
Název: |
Slavnostní oběd
|
Předmět: |
Pracovní vyučování
|
Autor: |
Zdeňka Nechvátalová
|
Věková skupina: |
Od: 12 Do: 16
|
Přílohy | |
II. - cíle a ověření | |
---|---|
Obsahové cíle a ověření: |
|
Jazykové cíle a ověření: |
|
III. - strategie, učební pomůcky | |
---|---|
Učební strategie: |
|
Učební pomůcky: |
kuchyňské náčiní, nádobí, el. spotřebiče, prostírání, příbory, suroviny na vaření, čistící prostředky...
|
Popis hodiny |
---|
Úvod |
Pozdrav - anglicky, česky Prezence Uvedení do hodiny - seznámení s průběhem výuky. |
Hlavní část |
V této části vyučování bylo hlavním předmětem uvaření slavnostního oběda - smažený řízek s bramborem, zeleninový salát, zákusek. Během této činnosti žáci s učitelem využívali anglických pojmů, které opakovali, aby si je dostatečně zapamatovali. I při vlastním stolování si popřáli anglicky "dobrou chuť" atd. |
Závěr |
Po úklidu ze stolu a umytí nádobí si žáci na závěr zahráli hru na zopakování anglických vazeb - s papírovými kartami - přiřazování anglického a českého výrazu k sobě. Po zhodnocení hodiny následoval úklid židlí, rozloučení, odchod do tříd. |