Jarní polévka
I. - úvodní informace | |||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Název: |
Jarní polévka
|
||||||||
Předmět: |
Pracovní vyučování
|
||||||||
Autor: |
Zdeňka Nechvátalová
|
||||||||
Věková skupina: |
Od: 12 Do: 16
|
||||||||
Přílohy | |||||||||
|
II. - cíle a ověření | |
---|---|
Obsahové cíle a ověření: |
|
Jazykové cíle a ověření: |
|
III. - strategie, učební pomůcky | |
---|---|
Učební strategie: |
|
Učební pomůcky: |
zelenina, voda, koření, nože, nádobí, sporák, talíře, lžíce, prostírání....
|
Popis hodiny |
---|
Úvod |
Pozdrav - česky, anglicky Prezence Seznámení, rozhovor o činnost v nadcházejících hodinách Pv. |
Hlavní část |
Po úvodním rozhovoru učitel seznámí žáky s anglickými pokyny, které pak během vyučování bude používat. Několikrát si je společně zopakují, aby si je lépe zapamatovali. Mají též k dispozici obrázky s anglickými popiskami. Žáci mají za úkol uvařit jarní zeleninovou polévku - učitel chodí mezi skupinkami a radí, když potřebují něco vysvětlit. Nakonec si na svém výtvoru pochutnají. |
Závěr |
Na zopakování anglických pokynů má pro žáky učitel připraven pracovní list - v českém i anglickém jazyce, kde budou k sobě připojovat šipkama pojmy. Následuje zhodnocení hodiny, úklid, rozchod do tříd. |