Bílkoviny
I. - úvodní informace | |
---|---|
Název: |
Bílkoviny
|
Předmět: |
Chemie
|
Autor: |
Naďa Kovářová
|
Věková skupina: |
Od: 14 Do: 15
|
Přílohy | |
II. - cíle a ověření | |
---|---|
Obsahové cíle a ověření: |
|
Jazykové cíle a ověření: |
|
III. - strategie, učební pomůcky | |
---|---|
Učební strategie: |
|
Učební pomůcky: |
učebnice
dataprojektor vaječný bílek, HCl,NaOH,formaldehyd, kahan, zkumavky |
Popis hodiny |
---|
Úvod |
Pozdrav anglicky Zjištění prezence Cíl hodiny česky i anglicky |
Hlavní část |
Výuka probíhá v češtině. Učitel zahájí výuku diskuzí se žáky o tom, co již o bílkovinách vědí, kde se s nimi mohou setkat a jaký je jejich význam. Pomocí obrázku v učebnici vysvětlí vznik peptidové vazby. Prakticky demonstruje denaturaci bílkovin. Na závěr diskutuje se žáky o potravinách bohatých na bílkoviny. České výrazy doplňuje anglickými. |
Závěr |
Společné zopakování nových pojmů překladem jednoduchých vět o bílkovinách. |